Το πολιτικά κόμματα αλλά και ο λαός οφείλουν να απαντήσουν αν συμφωνούν με την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για παραμονή σημαντικού αριθμού τουρκικών στρατευμάτων με τη λύση του Κυπριακού και για απεριόριστο χρόνο.

Σημειώνεται ότι αρχικά η πρόταση του κ. Αναστασιάδη προνοούσε χρονοδιάγραμμα 18 μηνών μετά  την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για πλήρη αποχώρηση  των τουρκικών στρατευμάτων. Το χρονοδιάγραμμα αποσύρθηκε μετά  την κάθετη απόρριψη του από τον Ακιντζί.
Δηλαδή ο πρόεδρος Αναστασιάδης όχι μόνο καταθέτει προτάσεις χωρίς διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και τους ειδικούς αλλά και τις προσαρμόζει με βάση τις απαιτήσεις του κ. Ακιντζί.

Αυτή η τακτική είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση οφείλουν άπαντες να τοποθετηθούν ευθαρσώς και με σοβαρότητα. Τα δογματικά επιχειρηματικά, η αγκυλώσεις και τακτισμοί δεν έχουν θέση. Δεν χωρούν τα μισόλογα.
Ιδιαίτερα παράδοξη  είναι η στάση του ΑΚΕΛ το οποίο δεν φαίνεται να αντιδρά στην παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και κυρίως, στην διατήρηση ρόλου στο σύστημα ασφάλειας μετά τη λύση στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Μήπως τα σκάνδαλα κακοδιοίκησης και διαφθοράς και ο κίνδυνος αποκάλυψής τους από την παρούσα κυβέρνηση, επηρεάζει τη κρίση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ; Μήπως ο κυπριακός λαός θα θυσιαστεί για να μην τιμωρηθούν κάποιοι ημέτεροι;