Ο Bουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μαζί με τον Συντονιστή Επαρχιών Λεμεσού-Πάφου, κ. Ανδρέα Ευλαβή, μέλη και φίλους του Κινήματος, παρευρέθηκαν εχθές στην μαζική εκδήλωσή που πραγματοποιήθηκε στον Εναέριο από κάτοικους της πόλης της Λεμεσού,

Για άλλη μια φορά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την διαφωνία του για την διογκούμενη και ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται  με την ανέγερση των ψηλών κτιρίων σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού.

Δυστυχώς οι Κυβερνήσεις τότε και τώρα επέλεξαν τον άλλο δρόμο. Σχεδίασαν έργα τεραστίων διαστάσεων με βαριές επιπτώσεις στο ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον τα οποία έδωσαν στον ιδιωτικό τομέα με αντάλλαγμα να κτίσει εξοχικές επαύλεις ή πολυκατοικίες πολυτελείας (εσχάτως και ουρανοξύστες), πάνω σε προνομιούχα κρατική γη επί της παραλίας ή ακόμα και επί της θάλασσας (τεχνητά νησιά).

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει τις αντιδράσεις των οργανωμένων και επηρεαζόμενων πολιτών. Ιδιαίτερα στη Λεμεσό στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις ενάντια στα ψηλά κτίρια από οργανωμένα σύνολα και πολίτες στη βάση των εμπεριστατωμένων  ερευνών  που έχουν αναπτύξει για το θέμα.

Διαφωνούμε με την ξεκάρφωτη, άναρχη «ανάπτυξη» στα όποια άδεια οικόπεδα εν μέσω του ήδη δομημένου περιβάλλοντος χώρου και χωρίς καμία χωροταξική μελέτη χαρίζονται δεκάδες όροφοι στους γνωστούς-άγνωστους προνομιούχους και θα πρωτοστατήσουμε για να μην υλοποιηθεί.