Οι Οργανώσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την 1η Οκτωβρίου ως  «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, την 1η Οκτωβρίου στις 14:00 θα προσφέρει μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο «Μόντε Κρίστο» στην Κακοπετριά, στους συνταξιούχους που θα συμμετέχουν σε προγραμματισμένη εκδρομή της Κίνησης Οικολόγων Συνταξιούχων.

Στο γεύμα θα παραστεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΓΥΚΟ κ. Εκάβη Παναρέτου.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την τρίτη ηλικία το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλεί την Κυβέρνηση και την Βουλή να υιοθετήσουν την αρχή της ελάχιστης χαμηλής σύνταξης ούτως ώστε κανένας συμπατριώτης /συμπατριώτισσα να ζει υπό απάνθρωπες συνθήκες και να αποκαλείται «χαμηλοσυνταξιούχος».

Ζητούμε επίσης την τροποποίηση της νομοθεσίας για τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης ώστε να είναι προσιτή και σε καλό επίπεδο η φροντίδα για τους ηλικιωμένους.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να εξετάσει την αύξηση του ΕΕΕ και του επιδόματος φροντίδας, να παρέχει διευκολύνσεις στα δημόσια νοσοκομεία για τους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέχει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες διότι μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του Συνεργατισμού στην ύπαιθρο ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα.