Το πολυσυζητημένο νέο μέγαρο της βουλής πριν καν καλά μπει στην πορεία κατασκευής του παρουσιάζει προβλήματα σε σχέση με τα αρχαία κατάλοιπα. Ακόμα δεν ξεκίνησε κι άρχισαν τα προβλήματα. Ένα νέο σκάνδαλο τύπου Πλατείας Ελευθερίας εκκολάπτεται. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Τμήμα Αρχαιοτήτων μας υπενθυμίζει πως στο προγραμματιζόμενο σημείο εισόδου του κτηρίου της βουλής οι τοίχοι εφάπτονται των αρχαίων ενώ παραβιάζεται η ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού πάρκου. Παράλληλα η ανέγερση του νέου κτηρίου θέτει σε κίνδυνο τις αρχαιότητες και υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το κόστος του δραματικά από τις καθυστερήσεις που θα σημειωθούν. Ήδη όπως όλα δείχνουν η εκτίμηση του κόστους φαίνεται να αυξήθηκε από τα 82εκατ, στα 95εκατ.

Όλα αυτά τα εκατομμύρια που αναμένεται να ξοδευτούν για το νέο κτήριο της Βουλής, είναι η εισήγηση μας, να διατεθούν προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και για οικολογικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η συνέχιση στην υλοποίηση των σχεδιασμών για ανέγερση του Μεγάρου της Βουλής στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ αποτελεί προσβολή στον λαό και τον πολιτισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το κτήριο θα κτιστεί πάνω σε αρχαία κατάλοιπα.