Μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο, το οποίο προνοεί την μείωση των διοικητικών προστίμων, το ΔΗΚΟ κατέθεσε τροπολογίες οι οποίες φέρνουν τα πάνω κάτω και αλλάζουν εντελώς το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε το νομοσχέδιο και τασσόμαστε υπέρ του ελέγχου των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.  

Διαφωνούμε πλήρως όμως με τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΔΗΚΟ καθώς αλλάζει εντελώς η φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Από τη μείωση των διοικητικών προστίμων, τώρα με τις τροπολογίες τα διοικητικά πρόστιμα καταργούνται ενώ παράλληλα αποδυναμώνονται οι επιθεωρήσεις.

Θυμίζουμε ότι έγινε προσπάθεια με ψήφιση της τροπολογίας κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, και Αλληλεγγύη.

Θεωρούμε πως η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων είναι μια υπηρεσία για τον έλεγχο της αδήλωτης και παράνομης εργασίας και άλλων πτυχών της εργατικής νομοθεσίας αλλά και ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας των εργαζομένων καθώς θα πραγματοποιούνται επιπρόσθετοι έλεγχοι για τις συνθήκες ασφάλειας στην εργασία.