Διασώθηκε την υστάτη δεντρόφυτος χώρος πρασίνου στην κοινότητα Άχνας που θα μετατραπεί σε πάρκο, χάρη σε ενέργειες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Πολίτης ενημέρωσε τους Οικολόγους για τις προθέσεις του κοινοτάρχη της Άχνας να δημιουργήσει πάρκο αποκόπτοντας τα υφιστάμενα δέντρα (ως επί το πλείστον δασικά είδη).

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Αμμόχωστο κ. Μιχάλης Παράσχος προέβη σε σχετικά διαβήματα, ενημερώνοντας για την καταγγελία τον περιφερειακό διευθυντή του Τμήματος Δασών Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο οποίος πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στην παρουσία των μελών του κοινοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Παράσχος δήλωσε τα εξής: «Η τελική απόφαση που πετύχαμε ως Οικολόγοι για την εν λόγων υπόθεση είναι να μην κοπούν τα δέντρα που φυτεύτηκαν, πλην μιας λεμονιάς και μιας ροδιάς, τα οποία θα χρειάζονται κατά την άποψη της τοπικής αρχής ψέκασμα, γεγονός που αποτελεί αντένδειξη σε χώρους όπου συχνάζουν παιδιά, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τους αρμόδιους. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα επαγρυπνούμε και θα παλεύουμε ενάντια σε αποφάσεις που καταστρέφουν άνευ λόγου το φυσικό περιβάλλον, όπως άλλωστε – πιστοί στο καθήκον μας – πράττουμε τόσα χρόνια. Ωστόσο οι αρμόδιοι οφείλουν να διασφαλίσουν τρόπους ώστε να εντοπίζουν τα περιστατικά αυτά και να παρεμβαίνουν πολύ πριν οι Οικολόγοι χρειαστεί να τους ειδοποιήσουν. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά ενός περιβαλλοντικού ευαίσθητα κράτους».

Το πάρκο πριν

Πριν 2

Πριν 2

Το πάρκο μετά

μετά 1

μετά 1

μετά 1

μετά 1