Η Κομισιόν ξεκίνησε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά με το θέμα των δίκαιων κατώτατων μισθών για τους εργαζομένους στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν κήρυξε χθες την έναρξη του πρώτου σταδίου της διαβούλευσης με τις επιχειρήσεις και τις συνδικαλιστικές ενώσεις, με αντικείμενο έναν δίκαιο κατώτατο μισθό για τους εργαζομένους στην ΕΕ δηλώνοντας έτοιμη να ακούσει τις διάφορες απόψεις. Σημειώνεται ότι η διαβούλευση δεν θα οδηγήσει σε ενιαίο κατώτατο μισθός για όλους στην ΕΕ, καθώς ορισμένες χώρες εφαρμόζουν ήδη άριστα συστήματα.

Ευελπιστούμε στην πλήρη εφαρμογή ενός δίκαιου κατώτατου μισθού έτσι ώστε να μην επιτρέπει σε εργοδότη να πληρώνει αυθαίρετα και όσα θέλει τους υπαλλήλους του. Η εξέλιξη αυτή θα τερματίσει την σημερινή εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εργοδοτούμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, οι μισθοί των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξευτελιστικά χαμηλοί.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ως πρωτεργάτης στην προσπάθεια κατοχύρωσης του εθνικού κατώτατου μισθού, εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου η πρακτική εφαρμογή των εξαγγελιών να μετουσιωθεί σε πράξη. Είναι επιτέλους ευθύνη και της βουλής να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του Κινήματος που καθορίζει ως υποχρέωση της Κυβέρνησης – μετά από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς – να ορίζει κατώτατο εθνικό μισθό.