Ο τουρισμός στην Κύπρο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς πνεύμονες του νησιού. Αναπόσπαστο μέρος του τουριστικό προϊόντος της Κύπρου είναι βεβαίως και η ξενοδοχειακή βιομηχανία, υπάλληλοι της οποίας διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τα αιτήματά τους, τα οποία άκουσαν και προώθησαν εντός της Βουλής τόσο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης, όσο και ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είναι απολύτως δίκαια. Οι βουλευτές του κινήματος ήταν παρόν στην χθεσινή μαζική εκδήλωση έξω από την Βουλή. 

Ενώ οι νέες πρόνοιες που επηρεάζουν τόσο το καθεστώς εργοδότησης τους, όσο και εν γένει την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα καταλύματα συζητούνται, οι υπάλληλοι της ξενοδοχειακής βιομηχανίας δεν καλέστηκαν να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση. Δεν κλήθηκαν ούτε και στη Βουλή κατά τη συζήτηση του θέματος στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενώνουμε την φωνή μας με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των νομοθετημάτων (δηλαδή το νομοσχέδιο και τους γενικούς Κανονισμούς).που ουσιαστικά οδηγούν στην δημιουργία δυο ταχυτήτων υπαλλήλων. 

Η πρόταση που τίθενται επί τάπητος και την οποία ως Οικολόγοι στηρίζουμε αμέριστα είναι πως οι όποιες αλλαγές προωθούνται επιβάλλεται να γίνουν κατόπιν διαβούλευσης με τους ξενοδοχοϋπάλληλους, αφού υπάρξει διάλογος, σωστός προγραμματισμός και διαβούλευση επί της ουσίας.