Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι εικόνες με τα πτώματα στην Μπούχα της Ουκρανίας που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Άνθρωποι με πολιτικά ρούχα βρέθηκαν εκτελεσμένοι δίπλα στα οχήματα ή ποδήλατα τους, ενώ ήδη έχει αποκαλυφθεί ένας μαζικός τάφος με άμαχους. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δήμαρχος της Μπουχα και η σύζυγος του, που είχαν απαχθεί από Ρώσους όταν κατέλαβαν την περιοχή. Φαίνεται πως κατά την υποχώρηση τους εκτέλεσαν πολίτες εν ψυχρώ (βρέθηκαν με δεμένα χέρια πίσω από την πλάτη τους) και εγκατέστησαν βόμβες-παγίδες σε οδικές αρτηρίες και γέφυρες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε την Ρωσική βαρβαρότητα και τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τέτοιου είδους φρικαλεότητες εις βάρος του άμαχου πληθυσμού μας ξυπνούν μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η εισβολή πρέπει να σταματήσει άμεσα και να επέλθει η ειρήνη. Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν να διατάξει την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων του από το έδαφος της Ουκρανίας. Οι διαφορές επιλύονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι με την δύναμη των όπλων.

Εμείς, συμπαραστεκόμαστε στον λαό της Ουκρανίας και απαιτούμε μαζί του τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της ελεύθερης βούλησης των πολιτών της.