Γ. Περδίκης: Η κατάθεση του κ. Σταύρου Ιακώβου για τον Συνεργατισμό δηλώνει το μένος με το οποίο κατασπαράχθηκε ο Συνεργατισμός – Επιβεβαιώνει τη δήλωση που έκανα σε ανύποπτο χρόνο ότι «κάποιοι ανέλαβαν να σώσουν τον Συνεργατισμό και αντ´ αυτού κοίταξαν να γεμίσουν την τσέπη τους”.

Δήλωση Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη

Οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, εκτός από το γεγονός ότι επιβάλλουν διερεύνηση σε βάθος και απόδοση δικαιοσύνης, επιβεβαιώνουν και τα όσα κατά καιρούς είχαμε εκφράσει.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι είναι πρόκληση το γεγονός ότι ο Συνεργατισμός από την μια έβαζε λουκέτο και από την άλλη τα υψηλόμισθα στελέχη αγόραζαν αυτοκίνητα, ξόδευαν σε ψαροταβέρνες και σε προσωπικές αγορές με λεφτά του καταρρέοντος Συνεργατισμού.

«Όσοι αποφάσιζαν αγορές αυτοκινήτων, έτρωγαν με κάρτες σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες, πλήρωναν διαφημίσεις εκατομμυρίων φέρουν τις δικές τους ευθύνες. Μεγαλύτερες όμως ευθύνες φέρουν αυτοί που τους έδωσαν τις θέσεις και τα δικαιώματα και όλοι ξέρουμε ποιος ήταν ο μεγαλομέτοχος του Συνεργατισμού. Ο Γενικός Ελεγκτής κατονομάζει ποιος είναι ο υπεύθυνος: Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης», είπε ο κ. Περδίκης.

Αντί αυτά τα στελέχη του Συνεργατισμού να τεθούν στο μικροσκόπιο και να αποκλειστούν από ΣΕΔΙΠΕΣ και την ΚΕΔΙΠΕΣ, μαθαίνουμε ότι συνεχίζουν την καριέρα τους και το θεάρεστο τους έργο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνέχισε ο κ. Περδίκης, «θεωρούμε ότι η ερευνητική επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει την κατάρρευση του Συνεργατισμού πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να φτάσει ως βάθος. Τα στοιχεία που αφορούν προσλήψεις, την εμπλοκή προσώπων, ενδεχόμενων παρανομιών, επηρεασμών, φαγοπότια, αγορές λιμουζινών, υπέρογκα ποσά διαφημίσεων, περιστατικά σήψης και διαφθοράς ξεπρόβαλαν και προκαλούν έντονα την κοινή γνώμη. Η Γενική Εισαγγελία και η Αστυνομικές Αρχές οφείλουν να ακούν, να λαμβάνουν στοιχεία και να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ευθύνες υπάρχουν και απαιτείται να δοθούν απαντήσεις».