Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως δεν είναι πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Λάρνακας παρακολουθούν τις ευθύνες να μεταφέρονται μεταξύ κράτους και εταιρειών, με θύματα τους ίδιους και την προοπτική ανάπτυξης της πόλης τους. Εν όψει της συζήτησης του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τοποθετείται κάθετα ενάντια στην επανέκδοση του διατάγματος για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών, που να περιλαμβάνει ακόμα μια περίοδο χάριτος. Η παραμονή των δεξαμενών πετρελαιοειδών είναι παράνομη από την 1η Μάρτιου και πρέπει να υπάρξει η επιβολή τιμωρίας, ως μέτρο πίεσης προς τις εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε πως οι πολυετείς αγώνες των κατοίκων για μεταφορά των δεξαμενών σε άλλο χώρο, πάντα έβρισκαν ως πρόβλημα τα διάφορα τεχνικά ζητήματα. Όμως ακόμη και τώρα που οι υποδομές στο Βασιλικό παρουσιάζονταν ως έτοιμες, από την κυβέρνηση, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Από τη μεριά μας λέμε ξεκάθαρα πως η ευθύνη για την κατάσταση που χρονίζει, ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος, το οποίο είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε κάθε αγώνα των κατοίκων που διεκδικούν να ζήσουν στην πόλη τους, σε συνθήκες ασφάλειας, ανάπτυξης και αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής. Μόνο ως εμπαιγμό μπορούμε να εκλάβουμε το γεγονός της διαρκούς παρέλευσης των προθεσμιών, χωρίς τίποτα ουσιαστικό να αλλάζει, ως προς τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών καυσίμων.