Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων των 12 κοινοτήτων της περιοχής Μιτσερού, που σε χθεσινή τους εκδήλωση διαμαρτυρίας εξέφρασαν την αντίρρηση τους στη εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή τους, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος κ. Κυριάκος Τσιμίλλης και ο επαρχιακός γραμματέας Λευκωσίας Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε τα εξής: «Οι δηλώσεις του κ. Νουρή ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ και των κατοίκων της περιοχής Μιτσερού, παρουσίασαν μια ψεύτικη εικόνα των αποτελεσμάτων των μελετών. Πώς γίνεται να αναφέρει πως έχει διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ασφαλτικού, όταν μέχρι πρόσφατα μιλούσε η κυβέρνηση για ένα σύγχρονο  εργοστάσιο «κλειστού τύπου» και τελικά αποδεικνύεται ότι αυτό είναι ένα ψέμα. Ο υπουργός έδειξε να θίγεται και δεν έκατσε να ακούσει γιατί οι άνθρωποι νιώθουν ότι τους κοροϊδεύουν οι κυβερνώντες. Τονίζουμε πως οι εγκαταστάσεις που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να μεταφέρει στο σημείο, είναι οι ίδιες που κρίθηκαν ακατάλληλες και έκλεισαν στην περιοχή Τσερίου. Για τη λειτουργία των δύο ασφαλτικών στην περιοχή Τσερίου και Γερίου γίνονταν κατ’ επανάληψη καταγγελίες.  Πώς εξασφαλίστηκε πως δεν θα υπάρξει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στο Μιτσερό;

Γιατί ο υπουργός δεν λέει την αλήθεια; Οι μελέτες απέδειξαν ότι η κατάσταση με τις οσμές ξεπερνά κατά πολύ το όριο ανοχής. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, λένε οι μελέτες. Συνεπώς γιατί να ρίξετε – κύριε υπουργέ – κι άλλη ρύπανση εκεί που όλα τα όρια έχουν ξεπεραστεί; Δεν έχουν δίκαιο οι πολίτες που διαμαρτύρονται όταν τους λέτε ψέματα;

Τα πιο πάνω ερωτήματα, έθεσαν επιτακτικά χθες οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού στον υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο και ενόχλησαν βαθύτατα με αποτέλεσμα απλά να αποχωρήσει καθώς δεν είχε απάντηση στα ερωτήματά τους.

Η Κυβέρνηση αγνόησε παντελώς τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Μιτσερού, με την εταιρεία να εξακολουθεί να προχωρεί κανονικά με τις διαδικασίες μετακίνησης του εργοστασίου ασφάλτου.

Εμείς από την πλευρά μας τονίζουμε πως η ρύπανση δεν μετακινείται, αλλά καταργείται».