Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στεκόμαστε δίπλα στους συλλογικούς φορείς και τη δημοτική Αρχή του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Εύλογα σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη, εκφράζονται τα προβλήματα που θα προκύψουν από την παύση λειτουργίας ενός υποκαταστήματος του Συνεργατισμού που εξυπηρετεί πλέον των 8.000 κατοίκων.

Σε σχετική γραπτή του δήλωση ο κ. Περδίκης ανέφερε:

“Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Δρομολαξιας – Μενεού, όπως και σε όλους τους πολίτες Παγκύπρια που βλέπουν το σχέδιο “εξορθολογισμού” του δικτύου καταστημάτων του Συνεργατισμού, να τους αφήνει εκτός χάρτη.

Αυτό το σχέδιο που θα επηρεάσει χιλιάδες πολιτών που ζουν σε μικρές πόλεις και χωριά, εμείς θεωρούμε πως οδηγεί στην ερήμωση των περιοχών αυτών, αφού ακόμα και για βασικές τραπεζικές υπηρεσίες αυτοί οι άνθρωποι θα υποχρεώνονται σε μετακίνηση χιλιομέτρων. Εκτιμούμε πως η σκανδαλώδης κακοδιαχείριση του Συνεργατισμού είναι αυτή που ευθύνεται για τα σημερινά του προβλήματα και όχι η λειτουργία υποκαταστημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών σε ολόκληρη της χώρα”.