Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η ταλαιπωρία των κατοίκων της Λάρνακας που δικαιολογημένα ανησυχούν για την σκόνη με το επικίνδυνο στοιχείο του Νικέλιου που ξεφορτώνουν στην περιοχή του λιμανιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει η ατμόσφαιρα με επικίνδυνα σωματίδια που εισπνέονται από τους περίοικους και εργαζόμενους στις γύρω περιοχές.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Γιώργος Ηλιάδης αναφέρει πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Λάρνακα αλλά και για τα προβλήματα οχληρίας που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Θεωρούμε πως πρέπει άμεσα να παρθούν αυξημένα και καταλληλότερα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν ξανά τέτοιου είδους πρακτικές.

Επιπλέον, αναμένουμε παρέμβαση του Τμήματος Περιβάλλοντος για την διαχείριση αυτή, αφού έχουμε λάβει καταγγελίες ότι τα φορτηγά που διακινούν το υλικό αυτό από το λιμάνι Λάρνακας προς το μεταλλείο Σκουριώτισσας δεν το κάνουν με ασφαλείς τρόπο, με αποτέλεσμα σκόνη νικελίου να διασπείρεται σε όλη τη διαδρομή από την Λάρνακα προς το Τρόοδος».