Το πόρισμα για το σφαγείο CYPRA δικαιώνει τις διαχρονικές καταγγελίες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις διάφορες παρανομίες του. Η Επιτροπή, κάνει λόγο στην έκθεσή της για την «ανέγερση οικοδομών χωρίς άδεια, μη συμμόρφωση με διαδικαστικά διατάγματα κατεδάφισης και προσπάθεια διαιώνισης των παρανομιών της, χρησιμοποιώντας χρονοβόρες διαδικασίες, διοικητικής φύσεως», στις οποίες – όπως καταγγείλαμε πολλάκις – συνέχισε να προβαίνει ακόμη και κατά την περίοδο που ήταν υπό διαχείριση ειδικής επιτροπής για να μην επηρεαστεί η αγορά κρέατος. Οι ενέργειες της εταιρίας ήταν διαχρονικά προκλητικές και εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για την ολιγωρία διαχείρισής τους από τις αρμόδιες αρχές.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως θα ζητήσουμε ξανά τον λόγο που η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν αφήσει πολλές καταγγελίες να εκκρεμούν και δεν παρεμβαίνουν δυναμικά για επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.  Υπενθυμίζουμε πως διαχρονικά καταγγέλλαμε το εν λόγω σφαγείο για πολεοδομικές παραβάσεις, πρόκληση οχληρίας, οσμορύπανση και επιμόλυνση των παρακείμενων τεμαχίων και των επιφανειακών και υπογείων υδάτων από τις παράνομες ενέργειες και εγκαταστάσεις του σφαγείου.

Ταυτόχρονα, σημειώνουμε πως στο πόρισμα για το σφαγείο δεν αποδίδονται ευθύνες προς την Γενική Λογίστρια, όμως η κ. Γεωργίου θα διωχθεί πειθαρχικά για την επιταγή που ακύρωσε (€54.000) υπέρ της εταιρίας CYPRA. Ελπίζουμε πως θα ξεκαθαριστεί το μερίδιο ευθύνης και οι καταγγελίες για την έμμεση επιρροή που έχει ασκήσει η κ. Γεωργίου σε όλη αυτή την υπόθεση.

Επιπλέον, παρά τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, σημειώνουμε ότι στην έκθεση η Επιτροπή καταγράφει την τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες πάντοτε επεδείκνυαν εύνοια προς τη SIGAN και αυτό αποτελεί «τεράστιο σκάνδαλο» για το οποίο θα έπρεπε να διεξαχθεί έρευνα.