Σε απαράδεκτο κυνήγι μαγισσών εκτυλίσσεται η υπόθεση δίωξης αξιωματικού του κυπριακού στρατού, ο οποίος κατηγορείται ότι φωτογράφισε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικά τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα στρατόπεδα στο νησί μας.

Αντί η Εθνική Φρουρά να παραδειγματιστεί από την θανάσιμη έκρηξη πυρομαχικών στο Μαρί, φαίνεται πως προτιμά να θέτει σε κίνδυνο την ζωή των στρατιωτών και αξιωματικών και να διώκει άτομα που με αυταπάρνηση έδωσαν στην δημοσιότητα τεκμήρια ότι, αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου άμυνας, είχαν αποθηκευτεί πύραυλοι σε “Containers” τα οποία παρέμεναν εντός στρατοπέδων μέχρι την φόρτωση τους σε πλοία για να τύχουν τελικής διαχείρισης και καταστροφής στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Πρόεδρος κ. Έφη Ξάνθου ανέφερε πως «Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας είπε ψέματα όταν προέβη σε δηλώσεις πως στα εμπορευματοκιβώτια δεν υπήρχαν πύραυλοι αλλά μόνο σφαίρες. Τα βίντεο που αποκαλύφθηκαν δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Το Υπουργείο Άμυνας οφείλει άμεσα να απαντήσει στα όσα του καταλογίζονται και να απολογηθεί για την παραπληροφόρηση του κοινού και προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας.

Η ασφάλεια του στρατεύματος έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του Υπουργού Άμυνας και όχι η δίωξη του ατόμου που έδωσε στη δημοσιότητα την όλη κατάσταση. Απαιτούμε να τερματιστεί άμεσα η δίωξη οποιουδήποτε όσον αφορά την αποκάλυψη του γεγονότος. Μία αποκάλυψη που δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια μας, αλλά φαίνεται να ήταν και προς το δημόσιο συμφέρον. Το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος άργησε για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά, εάν η κυβέρνηση Αναστασιάδη ενστερνίζεται τις βασικές αρχές τόσο της νομοθετικής ρύθμισης όσο και της οδηγίας της ΕΕ που ήδη βρίσκεται σε ισχύ πανευρωπαϊκά, οφείλει να τερματίσει τη δίωξη άμεσα».