Ακόμη ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σημειώνεται, αυτή την φορά στην Επαρχία Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Τύχωνα. Σύμφωνα με καταγγελίες, το Σάββατο συνεργείο κλαδέματος κατακρεούργησε μεγάλα, ψηλά δέντρα στην περιοχή δίπλα από το “Dream Café” και κατά μήκος της διαδρομής προς την παραλία του “Four Seasons”.

Εμείς θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζεται – μετά τα όσα διαβήματα και καταγγελίες έχουν γίνει – η ίδια πρακτική του τάχα κλαδέματος, η οποία στην ουσία καταστρέφει το πράσινο στις πόλεις μας. Το βαθύ κλάδεμα των δέντρων μπορεί να είναι πιο οικονομικά συμφέρον αλλά οικολογικά είναι η χειρότερη λύση διότι καταστρέφεται ένας πνεύμονας πρασίνου, σκιάς και προστασίας της βιοποικιλότητας.

Σε δηλώσεις της το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Φρύνη Ονουφρίου αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την αντιπεριβαλλοντική και αυθαίρετη αυτή ενέργεια. Πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε πως τα δέντρα είναι άκρως απαραίτητα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στις αστικές περιοχές μας και δεν έπρεπε να προορίζονται για αποκοπή. Τα συγκεκριμένα δέντρα σκίαζαν την περιοχή και προσέφεραν καταφύγιο σε πουλιά και άλλα είδη της πανίδας μας στην περιοχή.

Καλούμε άμεσα το Τμήμα Δασών και τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν τις διαδικασίες που ακολουθούνται με βαθύ κλάδεμα σε αστικές περιοχές και να δοθούν νέες οδηγίες που να συνάδουν με την Στρατηγική για τον μετριασμό των συνεπειών της κλιματική αλλαγής».