Οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης φαίνεται πως δεν παραμένουν στον χώρο του αθλητισμού και πολιτισμού αλλά εξαπλώνονται και στον χώρο της πολιτικής στην Κύπρο που βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελία 32χρονης ενάντια σε ευρωβουλευτή.

Οι αρχές πρέπει να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό χωρίς να «κουκουλωθεί» και να ξεχαστεί. Αν υπάρχουν και άλλα τέτοιου είδους περιστατικά στον χώρο είναι η ευκαιρία τώρα να σπάσει η σιωπή.

Είναι σημαντικό να διερευνηθούν ξεχωριστά όλα τα περιστατικά τόσο στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, όσο και στο χώρο της πολιτικής και όπου άλλου εμφανίζονται και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές εκεί και όπου πρέπει.

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλα τα άτομα που βρίσκουν μέσα τους αυτή την τεράστια δύναμη για να μιλήσουν ανοικτά και δημόσια για τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. Δίνουν δύναμη και θάρρος σε άλλα θύματα – και κυρίως νέα άτομα – να αντιδράσουν σε συμπεριφορές παρενόχλησης και κακοποίησης.

Επαναφέρουμε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά και γονείς. Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα ζητήματα και να μαθαίνουν τα παιδιά από πολύ νωρίς τι σημαίνει σεξουαλική παρενόχληση και πως να επικοινωνούν τέτοια περιστατικά ώστε να μπορούν να προφυλάσσονται.

Βίντεο δηλώσεων: