Η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη πρέπει να αποτελέσει την αρχή και όχι το τέλος των προσπαθειών για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής στο νησί. Η ανάγκη για συνέχιση της λειτουργίας της Ad Hoc επιτροπής για εξέταση των ΜΕΔ των ΠΕΠ, έχει γίνει ακόμα πιο επιτακτική μετά την δημοσιοποίηση της λίστας.

Για τον λόγο αυτό ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δρ. Αδάμο Αδάμου για συνέχιση αλλά και ενίσχυση της της λειτουργίας της Ad Hoc επιτροπής για τα ΜΕΔ των ΠΕΠ.

Μέσω της λίστας Γιωρκάτζη δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για τα δάνεια βουλευτών (και άλλων) και πρέπει να ελεγχθεί εάν αυτά τα δάνεια αναφέρονταν στην δήλωση περιουσιακών στοιχείων (δήλωση Πόθεν Έσχες) των βουλευτών και άλλων αξιωματούχων. Πρέπει άμεσα να καλεστεί στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής για να ενημερώσει την Ad Hoc Επιτροπή για την πρόοδο της έρευνας του για αριθμό προσώπων ΠΕΠ που είχαν ΜΕΔ στον Συνεργατισμό.

Πέραν τούτου κρίνεται επιτακτική η ανάγκη όπως η Ad Hoc Επιτροπή εξετάσει την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά την εταιρεία TAXAN PROPERTIES DEVELOPERS LTD, που φέρεται να σχετίζεται με εν ενέργεια βουλευτή για της οποίας το ΜΕΔ έτυχε – σύμφωνα με καταγγελία – ευνοϊκής διευθέτησης του υπόλοιπου δανείου του.

Η δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη δεν σημαίνει το τέλος του θέματος των ΜΕΔ των ΠΕΠ. Η δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή. Η αρχή του τέλους της συσκότισης. Η αρχή του τέλους της διαπλοκής.

Πλέον δεν μένει τίποτα άλλο από το να μπει ένα τέρμα στην κατηφόρα. Όλα στη Φόρα…