Πέρασε το σχέδιο ΕΣΤΙΑ χωρίς διασύνδεση με τη βελτίωση του πλαισίου αφερεγγυότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών να ενισχύσει το δίκτυ προστασίας δανειστών και το πλαίσιο αφερεγγυότητας, πριν υπερψηφίσει την αποδέσμευση του κονδυλίου, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό απο την πλειοψηφία της επιτροπής. Έγινε άνευ ορών αποδέσμευση του κονδυλιού, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους τους σημερινούς αφερέγγυους δανειολήπτες.

Έχουμε ήδη εξηγήσει πολλές φορές ότι υπάρχει θέμα μη κάλυψης των αναγκών ατόμων που σήμερα δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους και πως έχουν καταστεί ουσιαστικά αφερέγγυοι. Παράλληλα εκφράζουμε τον φόβο μας ότι, ενώ κάποιοι θα μπουν στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ θα δυσκολευτούν στην πορεία να τηρούν τις απαιτήσεις του σχεδίου και θα βρεθούν εκτός του σχεδίου αντιμετωπίζοντας άμεση εκποίηση της πρώτης κατοικίας.

Υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κ. Βότσης να θέσει ενώπιον της επιτροπής την επόμενη Δευτέρα τις προτάσεις νομού μας που τροποποιούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας και η επιτροπή έχει αποδεχθεί να ζητήσει επίσπευση της κατάθεσης του προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), που προνοεί για δύο σχέδια στήριξης εξασφάλισης στέγης για χαμηλόμισθους και άστεγους.

Ένας ακόμη λόγος που δεν έπρεπε να γίνει αποδέσμευση, είναι η μη κατάθεση του δεσμευτικού εγγράφου της συμφωνίας που θα συναφθεί μεταξύ του υπουργείου οικονομικών και τραπεζών όπου θα συμβληθούν με το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Τελικά οι τράπεζες δεν πιέζονται, μόνο πιέζουν.

Λιμουζίνες

Δεν έχει αποδεσμευτεί ούτε σήμερα το κονδύλι για αγορά μηχανοκίνητων οχημάτων από το Υπουργών Οικονομικών. Έχουμε ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις για τα υπό αγορά μηχανοκίνητα αυτοκίνητα, συγκεκριμένα τις προδιάγραφες διπλοκάμπινων και μονοκάμπινων αυτοκινήτων, γιατί υπάρχουν υποψίες ότι γίνεται φωτογραφική σύμβαση για συγγενικό προς τον Πρόεδρο επιχειρηματία.

Έχουμε ζητήσει και τις προδιαγραφές για τις “λιμουζίνες” γιατί θεωρούμε πως πρέπει να δώσει η πολιτεία τα σωστά μηνύματα στη κοινωνία. Παρέλειψε το Υπουργείο Οικονομικών να φέρει τις προδιάγραφες για το αυτοκίνητο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος που δεν είναι λιμουζίνα αλλά ένα απλό υβριδικό αυτοκίνητο χαμηλού κυβισμού, χωρίς δερμάτινα καθίσματα και αλλά comfort όπως οι “λιμουζίνες”. Είναι οικονομικό και οικολογικό. Η άποψη μας είναι ότι όλοι οι αξιωματούχοι τέτοια αυτοκίνητα έπρεπε να έχουν, αν όχι να πάμε απευθείας στα ηλεκτρικά. Όταν όλοι οι διευθυντές υπουργείων θα έχουν υπηρεσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τότε θα έχουν επιτέλους κάθε κίνητρο να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο.