Οι τακτικές των τραπεζών που αποσκοπούν στο κέρδος χωρίς να υπάρχει άλλη ευαισθησία, συνεχίζονται εντονότερα ενώ έχουν χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον χρηματοοικονομικό επίτροπο κ. Παύλο Ιωάννου ως παράνομες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», καταγγέλθηκε από τον κ. Ιωάννου ότι τετραπλασιάστηκε το ποσό σε δύο δάνεια από την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και νυν ΚΕΔΙΠΕΣ.

Όπως εξηγείται στις καταγγελίες του χρηματοοικονομικού επιτρόπου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, πρόκειται για υποθέσεις καταστρατήγησης του περί Τόκου Νόμου.

Ζητείται από τον Γενικό Εισαγγελέα η διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων, καθώς φαίνεται να επιβάλλονται πολλοί τόκοι και να πολλαπλασιάζονται τα δάνεια, ενώ όπως σημειώνεται η τακτική αυτή φαίνεται πως εφαρμόζεται από πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καυτηριάζουμε το γεγονός ότι οι Κυβερνώντες στηρίχθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σε υποσχέσεις των τραπεζών, οι οποίες αποδείχθηκαν τελικά «κούφια λόγια» και που σε συνδυασμό με την  απροθυμία να αντιμετωπίσουν τα όποια πρόβλημα διαχείρισης δανείων (εξυπηρετούμενα και μη), πέτυχαν την αδικία σε βάρος των δανειοληπτών. Αυτή είναι η κυπριακή οικονομία και το  success story που θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση;