Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 συνέρχεται το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων σε δημόσια ακρόαση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πέγειας, για προτεινόμενες προσθήκες / μετατροπές στο υφιστάμενο Θεματικό Πάρκο πουλιών, με σκοπό την αλλαγή χρήσης σε Ζωολογικό Κήπο.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθούμε από το 2000 και γνωρίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έχει παραβιάσει ουσιώδεις όρους της άδειας οικοδομής, με την ανοχή δυστυχώς των αρμόδιων αρχών. Η δημόσια ακρόαση για την εκ των υστέρων νομιμοποίησή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι όσα καταγγέλλαμε για χρονιά, ήταν αλήθεια.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια που διαχειριστήκαμε και υποθέσεις κακομεταχείρισης των ζώων στη συγκεκριμένη επιχείρηση, για τις οποίες είναι ενημερωμένες οι Αρχές.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όχι μόνο δεν συμφωνούμε στην έγκριση άδειας για αλλαγή χρήσης, το οποίο  σημαίνει στην πράξη εκ των υστέρων νομιμοποίηση της παρανομίας ή άλλης «άφεσης αμαρτιών», αλλά συμπαραστεκόμαστε και σε όλους όσοι αντιστέκονται στην απρόσκοπτη προσπάθεια για συνέχεια σε νέες αυθαιρεσίες που θα προκαλέσουν περισσότερη οχληρία στις γειτονικές κατοικίες και περισσότερη ταλαιπωρία στα ζώα.

Ως εκ τούτου, καλούμε τα μέλη και τους φίλους των Οικολόγων αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμμετέχει στην ειρηνική διαμαρτυρία η οποία θα πραγματοποιηθεί και με την στήριξη του Κινήματος, στις 10:00 το πρωί στο σημείο όπου βρίσκεται το θεματικό πάρκο πουλιών.