Στην Ολομέλεια της Βουλής που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή οδηγείται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων ή Ταμείου Υδρογονανθράκων, μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Την ίδια ώρα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων, Συμμαχία Πολιτών και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου, ετοιμάζουν σειρά τροπολογιών για να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν επέδειξε καλή θέληση μη αποδεχόμενη ορισμένες από τις τροπολογίες που κατέθεσαν τα κόμματα και ότι «έδειξε άτεγκτη σκληρή στάση χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης, παρόλο που εμείς αποσύραμε τροποποιήσεις μας».

Είπε ότι θα διεκδικήσουν την προώθηση τροπολογιών που έχουν να κάνουν με διαφάνεια και χρηστή διοίκηση στο Ταμείο, με στόχευση σε επενδύσεις για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειες, όπως και το νορβηγικό μοντέλο και πρόσθεσε ότι συμφωνούν με τις τροπολογίες των κομμάτων για ενίσχυση της κοινωνικής πολιτική και στέγασης μέσα από μελλοντικά έσοδα ταμείο.

Όπως ανέφερε η ετοιμασία τροπολογιών έχει ξεκινήσει από το Κίνημα Οικολόγων, σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και την ανεξάρτητη βουλευτή Άννα Θεολόγου.