Χωρίς τη συμπερίληψη πρόνοιας που θα αφορά τη στήριξη νομικών προσώπων των οποίων οι καταθέσεις απομειώθηκαν κατά το κούρεμα του 2013 θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η κοινή πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύης που τροποποιεί το νόμο που διέπει το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι όπως διαμορφώνεται η πρόταση, υπάρχει κίνδυνος πέραν από τους πραγματικά έχοντες ανάγκη στήριξης, να ευνοηθούν και άτομα που ήδη αποζημιώθηκαν.

Χαρακτήρισε δε «εγκληματικό» η Βουλή να δίνει δικαίωμα στην Κυβέρνηση να εκποιήσει κρατική περιουσία αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ για προικοδότηση του Ταμείου, ενώ θα μπορούσε να το ενισχύσει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατήγγειλε δε ότι κάποια από αυτά τα τεμάχια θα εκποιηθούν προκειμένου να αυξηθεί η αξία γειτονικών ιδιωτικών τεμαχίων και να ενισχυθούν τα σχέδια αναπτυξιακών επιχειρήσεων, αναφέροντας ότι «στοχευμένα βγαίνουν στο σφυρί γιατί κάποιοι θα βγάλουν κέρδος από αυτή την ιστορία».

Ο κ. Περδίκης έψεξε τέλος το γεγονός ότι τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου που θα διαχειρίζεται κρατική περιουσία και λεφτά του δημοσίου, δεν θα έχουν προσωπική αστική ευθύνη.

(ΚΥΠΕ/KΔ/ΑΧΡ)