Απαράδεκτες δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη για το κλείσιμο υποκαταστημάτων Συνεργατισμού:

Έχω μείνει έκπληκτος με τη σημερινή συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη. Σε συνάντηση που είχαμε για το θέμα πριν κλείσει η συμφωνία είχαμε προειδοποιήσει τον υπουργό για το κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων στην ύπαιθρο και είχαμε καταλάβει ότι είχε έγνοια και ο ίδιος για το θέμα.  Περιμέναμε ότι θα υπήρχε  στην συμφωνία για πώληση του Συνεργατισμού στην Ελληνική σχετική πρόνοια. Έγκαιρα ζητήσαμε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην κλείσουν όλα τα υποκαταστήματα.

Η σημερινή δήλωση του υπουργού οικονομικών ότι εάν είχε τη δυνατότητα θα έκλειναν και άλλα υποκαταστήματα, εκφράζει μια ανάλγητη ανακολουθία.

Με εξέπληξε αυτός ο σαρκαστικός και απάνθρωπος τρόπος αντίδρασης του υπουργού.

Η θέση μας είναι ότι στα πλαίσια της συμφωνίας για ξεπούλημα τους Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, αφού μάλιστα η συμφωνία ήταν πολύ επωφελής για την Ελληνική Τράπεζα, να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις της Ένωσης Δήμων και Ένωσης Κοινοτήτων. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι λογικές απαιτήσεις Δήμων και Κοινοτήτων και να λειτουργήσουν ξανά υποκαταστήματα σε Δήμους και Κοινότητες.

Προϋπολογισμός Υπουργείου Εργασίας για το 2019:

Εκτιμούμε την προσπάθεια που έγινε για δημιουργία ενός δικτύου αντιμετώπισης προβλημάτων από την κρίση όπως το ΕΕΕ. Διαπιστώνουμε ότι έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η ανεργία. Όμως η ανεργία των νέων επιστημόνων δεν έχει μειωθεί. Ιδιαίτερα των Κυπρίων σε σχέση με τους κοινοτικούς.

Η Υπουργός εξήγγειλε δημόσιο διάλογο για αναδιάρθρωση Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας. Το Τμήμα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα κοινωνικής αναταραχής βίας και παραβατικότητας όπως έδειξε και το πρόσφατο τραγικό γεγονός στη Λάρνακα, όπως και από αλλά πρόσφατα περιστατικά.

Αναφέρθηκε στο θεσμό των Κοινωνικών  λειτουργών της  γειτονιάς. Όμως αυτός ο θεσμός έχει  καθυστερήσει εγκληματικά. Η πρόσληψη 30 μόνο λειτουργών παγκύπρια για να λειτουργήσει ο θεσμός του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς δεν είναι επαρκές μέτρο και δεν μας ικανοποιεί.