Ενοίκια:

«Μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Εσωτερικών οφείλω να απολογηθώ και να ζητήσω συγγνώμη από τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που είναι άστεγοι.

Απέτυχε η κυβέρνηση, απέτυχε και η βουλή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης και της νεοφανούς ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες.

Είδαμε σήμερα την κυβέρνηση να έρχεται σε σύγκρουση με τον κατεξοχήν οργανισμό υπεύθυνο για την υλοποίηση της στεγαστικής της πολιτικής, του Οργανισμού Αναπτύξεως Στέγης, στον οποίο η ίδια η κυβέρνηση θεωρεί ως βραχίονα της στεγαστικής της πολιτικής.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται αλλά δεν δέχεται να εξετάσει τις επιπτώσεις της πολιτικής της για τα ψηλά κτήρια.

Ανάξια λόγου η αναφορά για 20 ευρώ αύξηση στην επιδότηση ενοικίου. Τι είναι τα 20 ευρώ κοντά στις δικαιολογημένες ανησυχίες για αξιοπρεπή διαβίωση;

Ένα μεγάλο συγγνώμη λοιπόν διότι ως κυβέρνηση, ως Βουλή, ως πολίτικο προσωπικό τέλος πάντων, έχουμε αποτύχει».

Προϋπολογισμός Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου:

«Η κυρία Γιωρκάτζη ήταν και παραμένει η μεγάλη απούσα. Γι’ αυτό έπρεπε να πει mea culpa πρώτα και κύρια.

Απούσα στο θέμα του συνεργατισμού, της διαχείρισης των ΜΕΔ.

Που είναι ο ελεγκτικός ρόλος της Κεντρική Τράπεζας; Πού είναι ο έλεγχος της εφαρμογής των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας από τις τράπεζες τις οποίες υποτίθεται ότι εποπτεύει; Πού είναι το αποτέλεσμα που αναμένεται από αυτούς τους υψηλόμισθους  αξιωματούχους της πολιτείας που ακριβοπληρώνονται, εκεί στην κεντρική τράπεζα;

Εμείς εγκαλούμε την κεντρική τράπεζα στο σύνολο της διότι άφησε τέτοιες σκληρές πολιτικές να εφαρμοστούν εις βάρος της μεγάλης μάζας των πολιτών στο όνομα κάποιων κακοπληρωτών και τώρα μας λέει δεν υπάρχουν κακοπληρωτές. Άφησε τα πράγματα να οδηγηθούν μέχρι εδώ, και τώρα ξαναθυμήθηκε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Εμείς θεωρούμε πολύ σοβαρό το θέμα αυτό για να γίνεται παιγνίδι στα χέρια της κ. Γιωρκατζη».