ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Θεωρούμε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία της βουλής και της κυβέρνησης για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών από τους Developers και τις τράπεζες σημειώνει σταδιακή επιτυχία.

Όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου, οι τράπεζες για το 10% των περιπτώσεων πήγαιναν δικαστήριο και δικαιώνονταν. Σήμερα το ποσοστό των “επιτυχιών” των τραπεζών στα δικαστήρια έχει πέσει στο 5%. Πρόκειται για μια πολύ θετική τάση.

Συνεχώς γίνονται μεταβιβάσεις, συνεχώς απεγκλωβίζονται αγοραστές. Μιλάμε φυσικά για τους καλόπιστους αγοραστές.

Η θέση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι ότι πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο η νέα πρόταση νόμου που έχουμε ετοιμάσει που θα δώσει περισσότερα νομικά εργαλεία στο κτηματολόγιο και όλο και περισσότερο να διεκπεραιώνονται υποθέσεις και να δικαιώνεται ο κόσμος που βρέθηκε παγιδευμένος.

Υπάρχει σήμερα συνταγματικό κώλυμα όπως μας έχει ενημερώσει η Νομική Υπηρεσία. Μέχρι να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος όμως μπορούν να γίνουν πολλά και να επωφεληθούν ακόμα περισσότεροι καλόπιστοι εγκλωβισμένοι αγοραστές.

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ OLIVEWOOD

Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο που ανακαλύπτεται τυχαία. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση είχε καταθέσει νομοσχέδιο για να εξυπηρετήσει εκ των υστέρων τα έργα των ημετέρων. Έφερε νόμο που να έχει αναδρομική ισχύ για να καλύψει αυτούς που ήθελαν να βοηθήσουν γιατί είναι δικοί τους. 

Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο και εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε τέτοια τακτική στη βουλή.

Θέλουμε να υποστηριχθεί η βιομηχανία του θεάματος. Εμείς πρώτοι φέραμε το θεμα στην δημοσιότητα, εγγράψαμε θέμα στην Βουλή (2015) και εισηγηθήκαμε να εισαχθεί σχέδιο κινήτρων. Όμως δεν υπολογίσαμε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρούσε μέσα απο το σχέδιο κινήτρων για την κινηματογραφική βιομηχανία και πάλι να βολέψει τους δικούς της. 

Προϋπολογισμός ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει τεράστιο έργο να διεκπεραιώσει. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί με τα ψίχουλα και τον πενιχρό προϋπολογισμό του 1% επί του συνόλου του κρατικού προϋπολογισμού. 

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι και αυτά τα ψίχουλα διασπείρονται ατάκτως με τρόπο σπάταλο λόγω έλλειψης αποτελεσματικού ελέγχου και προεδρικών διορισμών με κομματικές σκοπιμότητες.