Χθες το Ανώτατο Δικαστήριο, ανέτρεψε την απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου στο θέμα της καταδίκης της Αγγλίδας γυναίκας για το θέμα της πρόκλησης βλάβης. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια μεγάλη προειδοποίηση για το είδος του Κράτους Δικαίου που υπάρχει στην Κύπρο. Για το θέμα, το πώς διαχειριζόμαστε τις καταγγελίες που έχουν να κάνουν με σεξουαλικά εγκλήματα.

Θεωρώ ότι η Αστυνομία θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια αλλά το ίδιο και ο τότε Δήμαρχος και νυν Υπουργός της Κυβέρνησης, γιατί όταν η χώρα σου διασύρεται με αυτό τον τρόπο οφείλεις τουλάχιστον μια συγνώμη προς τους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και προς το ίδιο το θύμα. Η κατάσταση αυτή, με το τί είδος Κράτος Δικαίου έχουμε στην Κύπρο, νομίζω ότι αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς περιλαμβανομένου και του τομέα όπου άτομα τα οποία εμπλέκονται, σαφώς σε επιλήψιμες πράξεις, τα οποία έχουν δημόσια αξιώματα να μην υπάρχει ούτε αυτεπάγγελτη, ούτε καμία διαδικασία εις βάρος τους.

Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς δυνατό Κράτος Δικαίου υστερεί. Και αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο. Χαίρομαι για τη δικαίωση του θύματος γιατί ντρεπόμουν σαν άνθρωπος να την βλέπω κάθε μέρα να διασύρεται μπροστά στις κάμερες με σκεπασμένο το κεφάλι. Μια γυναίκα η οποία κατάγγειλε ένα στυγερό έγκλημα εις βάρος της και θεωρώ ότι όλοι μας σαν κοινωνία πρέπει να ξεκινήσουμε να κοιτάζουμε αυτά τα θέματα με πολύ μεγαλύτερη προσοχή.

Οι πατριαρχικές απόψεις και αντιλήψεις μας, το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να εξευτελίζουν την Κύπρο.