Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την απογοήτευση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Με λογιστικές αλχημείες και ταχυδακτυλουργικές προσθαφαιρέσεις στους προϋπολογισμούς δεν παράγεται ανάπτυξη, ανέφερε ο κ. Περδίκης. Εμείς σημειώνουμε την έλλειψη οράματος στον τομέα του περιβάλλοντος, που να χρηματοδοτείται από πραγματικά κονδύλια τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για το Τμήμα Περιβάλλοντος, προβλέπεται συνολικός αναπτυξιακός προϋπολογισμός που δεν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, εκ του οποίου το μισό εκατομμύριο προέρχεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο Βουλευτής των Οικολόγων διερωτήθηκε πως με τέτοιου είδους ψίχουλα, μπορεί το Τμήμα να λειτουργήσει και πως μπορεί να διεκπεραιώσει προγράμματα προστασίας και ανάπτυξης του περιβάλλοντος. Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι είναι ωραία να μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη αλλά με τα χρήματα που προνοεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το Τμήμα Περιβάλλοντος, ούτε πράσινα άλογα δεν μπορούν να ταϊστούν.
Ο κ. Περδίκης δήλωσε επιπρόσθετα ότι συνεχίζεται η πολιτική του στραγγαλισμού των περιβαλλοντικών οργανώσεων και φιλοζωικών οργανώσεων, συνεχίζεται η πολιτική περικοπών στα προγράμματα των καταφυγίων των ζώων και στείρωσης των γάτων και γενικά βλέπουμε μία πολιτική ισοπεδωτικής λιτότητας στον τομέα του περιβάλλοντος. Πρόβλημα παρατηρείται και στους άλλους τομείς της ανάπτυξης όπως της γεωργίας και κτηνοτροφίας για αυτό και ο τομέας έχει συρρικνωθεί στο 2,3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Παράλληλα ο κ. Περδίκης εξέφρασε τις ανησυχίες του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όσον αφορά τις εξελίξεις του φακέλου για το χαλούμι. Ο Υπουργός δεν μας απάντησε σήμερα για τις ενέργειες που πρόκειται να προβεί η Κυβέρνηση ως αντίδραση στην επιστολή Ακιντζί και στην αγνωμοσύνη που επέδειξαν οι Τουρκοκύπριοι στην επιλήψιμη απόφαση για τη συμπερίληψη και των δικών τους κτηνοτροφικών μονάδων στο φάκελο για το χαλούμι, πρόσθεσε ο Βουλευτής των Οικολόγων.