​ Άκαρπη η αντιπαράθεση για το θέμα του Ταμείου Υδρογονανθράκων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας γιατί συνεχίζεται η άκαρπη αντιπαράθεση για το θέμα του Ταμείου Υδρογονανθράκων.

Το γεγονός ότι Κυβέρνηση και Γενικός Ελεγκτής δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή θέση σε ότι αφορά τα επίπεδα εσωτερικού ελέγχου στο Ταμείο Υδρογονανθράκων – και ταλαιπωρούν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών- ουσιαστικά θέτει στους ώμους των βουλευτών της επιτροπής τεράστια ευθύνη.

Πρέπει επιτέλους η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών να πάρει αποφάσεις και να λήξει ουσιαστικά όπως θα έπρεπε να έχει λήξει από χρόνια πριν, η ιστορία με την ίδρυση Ταμείου Υδρογονανθράκων.

Είναι ένα σημαντικό πολιτικό αλλά και ενεργειακό εργαλείο και πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει άμεσα. Δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο στη Βουλή, η συζήτηση και η ψήφιση του Ταμείου Υδρογονανθράκων.

Λιμάνι Λεμεσού: Ο υπουργός δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Όσον αφορά τη συζήτηση που ξεκίνησε στην Επιτροπή Ελέγχου και την Επιτροπή Μεταφορών για το Λιμάνι της Λεμεσού, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι για άλλη μια φορά ο Υπουργός παρουσιάστηκε ως να μην αντιλαμβάνεται τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο λιμάνι της Λεμεσού.

Έχει εκπέμψει άλλη μια φορά μια εικόνα ανευθυνότητας, την οποία ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, την καταδικάζουμε.