​​Τασσόμαστε υπέρ της πλήρους εφαρμογής της οδηγίας της ΕΕ

Ο Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρευρέθηκε χθες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας των μελών της της συντεχνίας «Ισότητα». Ο κ. Περδίκης απευθυνόμενος προς τα μέλη της συντεχνίας «Ισότητα» ανέφερε ότι:  

Τασσόμαστε ανοιχτά υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν την εφαρμογή της

ευρωπαϊκής οδηγίας που προνοεί ίση αμοιβή για ίση εργασία.

Οι δημόσιοι λειτουργοί που βλέπω σήμερα μπροστά μου σε αυτή τη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών είναι μέρος του πιο νεαρού, του πιο ταλαντούχου και το πιο εξειδικευμένου και με προσόντα προσωπικό που έχει η δημόσια υπηρεσία. Βλέπω ανάμεσα σας εξαιρετικούς δημόσιους λειτουργούς που ανεβάζουν το κύρος μιας υπηρεσίας η οποία έχει υποτιμηθεί τα τελευταία χρόνια. Ανθρώπους οι οποίοι κάνουν την περισσότερη δουλειά στη δημόσια υπηρεσία με τα λιγότερα ωφελήματα.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε την ευκαιρία όλοι να αποδείξουμε, στην πράξη και όχι στις διακηρύξεις και τα  μικρόφωνα, ποιοι τηρούν το λόγο τους και ποιοι υποστηρίζουν πραγματικά τα δικαιώματά των δημοσίων υπαλλήλων». Κριθήκαμε όλοι μας μέσα στη Βουλή σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα σας. 

Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η όποια διαπραγμάτευση σημαίνει να ακούς την άποψη του εργαζόμενου και να έρχεσαι σε μια συνδιαλλαγή, σε μια συμφωνία. Όχι, να ακούς και να λες «τα είπες, ευχαριστώ πολύ πήγαινε πίσω στη δουλειά σου».

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα και για ακόμα μια φορά τασσόμαστε υπέρ της πλήρους εφαρμογής της οδηγίας της ΕΕ και της ισότητας σε σχέση με τους εργαζόμενους αορίστου και ορισμένου χρόνου.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών