Σήμερα 28 Νοεμβρίου κατά τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Περδίκης, ο βουλευτής Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος, κα Έφη Ξάνθου είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων, τόσο δημοσιογράφων, όσο και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Περδίκης προχώρησε σε απολογισμό της αρνητικής περιβαλλοντικής κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε κατά τα τελευταία πέντε έτη της απερχόμενης κυβέρνησης. Τόνισε δε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, που παρά την αρνητική στάση της κυβέρνησης, πέτυχαν περιβαλλοντικές νίκες, αποδεικνύοντας πως η συμμετοχή στους συλλογικούς αγώνες είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Καταληκτικά ο κ. Περδίκης ανέφερε:

“Βάσει των περιβαλλοντικών πεπραγμένων της πενταετίας, καταλήγουμε στο αβίαστο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή στο σενάριο. Αυτή η αλλαγή καταγράφεται στη συμφωνία μας με τον Υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, η οποία καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα, με συγκεκριμένες εφαρμόσιμες προτάσεις κυβερνητικής πολιτικής”.