Τα σ​στοιχεία που έρχονται στο φως της​ ​δ​δημοσιότητας​ ​​αναφορικά με ​τη δημογραφική εξέλιξη, ​δεν προκαλούν μόνο απογοήτευση αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία για το μεγάλο θέμα της υπογεννητικότητας που παρουσιάζεται στην Κύπρο.

​Προφανώς, η απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αποτύχει να διαχειριστεί ουσιαστικά το θέμα, αρκούμενη ως συνήθως σε εκ των υστέρων και επικοινωνιακής -πρωτίστως- αξίας μέτρα. Ένα από αυτά τα “μέτρα” που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, “η προίκα του μωρού” παρασάγγας απέχει από το να απαντήσει ουσιαστικά στο πρόβλημα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε αναγκαίο ένα πρόγραμμα ουσιαστικής στήριξής των γεννήσεων για την ενίσχυση του πληθυσμού της Κύπρου, προτού οι συνέπειες της φθίνουσας, σημερινής πορείας γίνουν μη αναστρέψιμες​.

​Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο χαιρετίζουμε ως εξαιρετικά θετική τη θέση του υποψηφίου Προέδρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου για την εναρμόνιση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών, στοιχείο κρίσιμο αφού αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την προστασία της μητρότητας και της οικογένειας.