Τρεις καινούριες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως ελάχιστη βοήθεια και στήριξη της προσπάθειας για αξιοποίηση της υπηρεσίας SMS που θα λειτουργήσει για τις γυναίκες θύματα βίας, παρέδωσε την Πέμπτη 09 Μαρτίου η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ) στον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Πρόκειται για μία προσπάθεια λειτουργίας δωρεάν γραμμής για αποστολή μηνύματος από το θύμα, ούτως ώστε να καταγράφονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και να τυγχάνουν διαχείρισης. Η ενίσχυση του ΣΠΑΒΟ με επιπλέον τηλεφωνικές συσκευές από την ΓΥΚΟ έχει σκοπό να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης σε μια εποχή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαίνεται να υπάρχει έξαρση των περιστατικών οικογενειακής βίας αφού δίνεται η δυνατότητα στα θύματα να ενημερώνουν την οργάνωση χωρίς να το πληροφορείται ο θύτης. 

Ως Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, εκφράζουμε την ευχαρίστηση μας για την υλοποίηση της πιο πάνω δυνατότητας, η οποία ήταν και μέσα στις προτάσεις που απέστειλε η Βοηθός Γενική Γραμματέας της ΓΥΚΟ κ. Αλεξία Σακαδάκη, με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας, τον υπουργό Δικαιοσύνης, την Επίτροπο Ισότητας, την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τον ΣΠΑΒΟ.

Την ίδια ώρα διαβεβαιώνουμε πως πάντα θα είμαστε στο πλάι του ΣΠΑΒΟ και θα βοηθούμε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Καμία γυναίκα δεν πολεμά μόνη της.