Οι κάτοικοι του Δήμου Ιδαλίου πραγματικά πνίγονται μέσα στις οικίες τους από τις καύσεις μαζούτ, ειδικά κατά την περίοδο εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού, όπου πρέπει να παραμένουν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ιδαλίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει πως ακόμη και με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία,  οι δυο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ασφάλτου βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική μέσα στα σπίτια των κατοίκων.

Επίσης είναι αδύνατο, όπως αναφέρει, η ρύπανση και η οχληρία να προκαλείται και από άλλες πηγές αφού ελάχιστες είναι οι μετακινήσεις των οχημάτων και οι πλείστες επιχειρήσεις / εργασίες τελούν εκτός λειτουργίας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαχρονικά στέκεται στο πλάι των κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών από τα ασφαλτικά εργοστάσια. Καλούμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές να αναστείλουν τις εργασίες των δυο βιομηχανικών μονάδων για την περίοδο τουλάχιστον των περιοριστικών μέτρων.

Την ώρα που παίρνονται σκληρές αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του κορωνοϊού, οι  6.000 κάτοικοι της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουν να εισπνέουν καθημερινά καρκινογόνες ουσίες.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά πως δεν θα κλείσουν τα «αυτιά», και τα «μάτια» οι αρμόδιοι. Πρέπει άμεσα να μετακινηθούν τα ασφαλτικά εργοστάσια σε άλλη περιοχή μακριά από κατοικημένες περιοχές.