Η απόφαση της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου αφαιρεί ένα δημοσιονομικό πονοκέφαλο για την Κυβέρνηση. Τώρα χωρίς το βαρίδι των πιθανών επιπτώσεων από την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου, μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την κρίση του κορωνοϊού. 

Η απόφαση του Ανώτατου αποτελεί μια δημοσιονομική ανάσα και διευρύνει τα περιθώρια της κυβέρνησης εν όψει των αναγκαίων δαπανών που απαιτούν τα προγράμματα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.  

Το ηθικόν δίδαγμα και το πολιτικό μήνυμα της απόφασης για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι ότι σε περιπτώσεις Εθνικής κρίσης και καταστροφής τα βάρη πρέπει να μοιράζονται κατά το δυνατόν δίκαια και σε όλους. 

Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα την ώρα που είναι κλειστές χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο απολύσεως, στο δημόσιο τομέα να σφυρίζουν αδιάφορα. Να προχωρούν (με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων) στην πρόσληψη τεσσάρων Γενικών Διευθυντών Υπουργείων ή μερικές δεκάδες αξιωματούχοι να συνεχίζουν να εισπράττουν εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επιδόματα παραστάσεως, φιλοξενίας και οδοιπορικών.