Με την ευκαιρία του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μοιράζει βιοδιασπ​ώ​μενες σακούλες και υπενθυμίζει σε όλους τους Κύπριους, ότι Καθαρά Δευτέρα … Καθαρά Κάθε μέρα. Η φύση δεν είναι σκουπιδότοπος.

Σε τρία κεντρικά σημεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διανέμει βιοδιασπ​ώ​μενες σακούλες και ενημερώνει το κοινό για τις αρνητικές συνέπειες της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον, αλλά και την ανάγκη για ένα καθαρές και ασφαλές περιβάλλον 

  • Λευκωσία, ώρα 11:00: στο τέρμα της Λεωφόρου Λεμεσού, (δίπλα από τα φώτα “Καλησπέρα”).
  • Λεμεσός, ώρα 11:00: στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη (έξω από την Υπεραγορά Καρσεράς), στα Κάτω Πολεμίδια.
  • Πάφος, ώρα 10:00: Λεωφόρος Τάφοι Βασιλέων (στα φώτα παρά το ξενοδοχείο Kings).

Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η οδική ασφάλεια. Ο συνδυασμός κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών και οδήγησης πρέπει να αποφεύγεται. Καλούμε το κοινό που θα εκδράμει στην ύπαιθρο να αποφεύγει το κόψιμο ή ξερίζωμα αγριολούλουδων και θάμνων, καθώς αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα. Καθήκον όλων μας είναι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το αναπόσπαστο αυτό μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς, που αποτελεί πολύτιμο στολίδι του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Καλούμε επίσης όσους χρησιμοποιήσουν εκδρομικούς χώρους να συμπεριφερθούν με σεβασμό στην υποδομή που με τόσο κόπο οργανώνουν οι διάφορες αρχές (π.χ. Τμήμα Δασών, Δήμοι, Κοινότητες κλπ).

Τέλος καλούμε τους συμπατριώτες μας να αποφύγουν να αφήνουν τα σκουπίδια της διασκέδασης τους στην ύπαιθρο ή να τα πετούν στους δρόμους.

Μια μικρή βιοδιασπώμενη σακουλίτσα μπορεί να χωρέσει όλη μας την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών