Τα αλλοπρόσαλλα και αντιφατικά μέτρα για τον Covid-19 που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση έχουν προκαλέσει θύελλα δικαιολογημένων διαμαρτυριών από το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο από την εκκλησιαστική ηγεσία.

Η κοινωνία έχει κουραστεί από τις παλινδρομήσεις και τα «μέτρα ακορντεόν» της Κυβέρνησης. Οι θριαμβικές δηλώσεις και τα επινίκια των υπουργών της  Κυβέρνησης αλλά και των αξιωματούχων του ΔΗΣΥ των περασμένων εβδομάδων, ακούγονται πλέον πολύ μακρινά και απόκοσμα. Τώρα ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος αναδιπλώνεται και προτείνει να αυξηθούν τα SMS.

Μπορεί άραγε αυτός ή κάποιος άλλος πιο αρμόδιος να μας απαντήσουν γιατί η Κύπρος είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζεται το σύστημα του ελέγχου της μετακίνησης (τα SMS δηλαδή); Έχει αξιολογηθεί αυτή η πραγματικότητα; Έγινε ποτέ καμία έρευνα που να αποδεικνύει την χρησιμότητα αυτού του μέτρου;

Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι δεν προσφέρει σε τίποτα αυτό το δρακόντειο και μη αναλογικό μετρό που δεν περιορίζει τις επαφές αλλά τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό σχεδόν καμία άλλη χώρα δεν το εφαρμόζει στην Ευρώπη (πλην βεβαίως της Ελλάδας).

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να επιτίθεται στους πολίτες με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αφού δεν παραιτείται ως υπεύθυνη για την αποτυχία, τουλάχιστον ας προσέλθει σε ένα διάλογο και μια  συνεννόηση με την κοινωνία για να επιτευχθεί η αναγκαία αναλογικότητα των μέτρων. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε στη διάθεσή της με εποικοδομητικές και θετικές προτάσεις, μακριά από προεκλογικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιχνίδια.