Τα χθεσινά απαράδεκτα περιστατικά χουλιγκανισμού που έλαβαν χώρα στο Τσίρειο και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού, δεν μπορεί να επιτρέψουμε να θεωρηθούν μέρος της αθλητικής κανονικότητας. Η ευθύνη για τα έκτροπα ανήκει εξολοκλήρου στους αρμόδιους για το χώρο διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, την Αστυνομία, την ΚΟΠ και τα Δ.Σ. των ποδοσφαιρικών σωματίων που ανέχονται -αν δεν καλλιεργούν- το χουλιγκανισμό και τη βία.

Όλοι οι πιο πάνω, θα έπρεπε σήμερα από ευθιξία και μόνο να είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους.  Άραγε τι άλλο περιμένουμε να συμβεί από την εγκληματική δράση, υπό το πέπλο μιας αθλητικής διοργάνωσης, προτού όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του ζητήματος;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε να αποδοθούν οι ευθύνες για όσους φυσικά και ηθικά, ευθύνονται για τα έκτροπα. Προτάσσουμε ταυτόχρονα την υιοθέτηση μέτρων, που η εμπειρία του εξωτερικού έδειξε πως λειτούργησαν καταλυτικά στην αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού, όπως η ατομική κάρτα φιλάθλου, ώστε κανένας να μην έχει το αίσθημα της ατιμωρησίας για όσα πράττει εντός του γηπέδου.