Δύο χρόνια πέρασαν από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, στον Λίβανο, με τον τραγικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς και τους 4000 τραυματίες. Ο εκκωφαντικός θόρυβος από το ωστικό κύμα της έκρηξης στη Βηρυτό έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Κύπρου.

Η καταστροφή στην πόλη της Βηρυτού ήταν τεράστια και οι ζημιές ανυπολόγιστες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ενδεικτικές του μεγέθους της μεγάλης καταστροφής που έπληξε την πόλη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλάι των πληγέντων και ήρθαμε άμεσα σε επαφή με τους Πράσινους του Λιβάνου και άλλους φορείς για παροχή βοήθειας, κυρίως φαρμάκων και πρώτων υλών.

Καλούμε την Κυβέρνηση όπως είναι πιο θετικοί στην παραχώρηση αδειών εργασίας στους πολίτες του Λιβάνου, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν. Ως Κύπριοι πρέπει να τείνουμε χείρα βοηθείας προς τη γειτονική χώρα. Ταυτόχρονα, μόνο σε καλό μπορεί να μας αποβεί να κτίζουμε γέφυρες με τους γειτονικούς μας λαούς και να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.