Η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μπορέλ στην εφημερίδα “Το Έθνος της Κυριακής” αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της υποκρισίας της Ε.Ε 

Αντί να μιλά για μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας (κατά αναλογία της στάσης της Ε.Ε έναντι της Ρωσίας) μειώνει τη σημασία των επιθετικών ενεργειών της εναντίον χωρών της Ε.Ε, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του χώρου της Ε.Ε και την ξεκάθαρη απειλή πολέμου κατά κρατών μελών σε μια απλή διαφορά προσέγγισης.  

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η θέση του κ. Μπορέλ για το προσφυγικό και την τακτική της Τουρκίας να προωθεί τους πρόσφυγες ή /και μετανάστες μαζικά προς τα ελληνικά σύνορα /νησιά. 

Είναι με άλλα λόγια θλιβερά απαράδεκτος ο κ. Μπορέλ.  

Όσα λέει έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια που αναφέρεται στην αισχρή εργαλιοποίηση των προσφύγων και την εκμετάλλευση τους κατά τρόπο που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, ως “πολιορκητικό κριό” κατά της Ελλάδας.  

Μόνο λύπη και έντονο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσουν τέτοιου είδους δηλώσεις. Ελπίζουμε οι κυβερνώντες στην Κύπρο και στην Ελλάδα να έχουν γνώση και να λαμβάνουν (προληπτικά) τα μέτρα τους.