Είναι όντως σχήμα οξύμωρο να μιλά σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ για ενότητα και συστράτευση και στην ίδια ανακοίνωση να ρίχνει οβίδες προς όλες τις κατευθύνσεις αδιακρίτως ακόμα και εναντίον ενός “δικού τους ανθρώπου”, ενός εκ των “αρίστων των αρίστων”, δηλαδή κατά του Γενικού Ελεγκτή.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος ή ο πρώτος ανεξάρτητος αξιωματούχος που έτυχε των “φιλοφρονήσεων” του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης. Να θυμίσουμε τη στάση τους έναντι του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κληρίδη ή του εφόρου κρατικών ενισχύσεων κ. Θεοφάνους. Οποίος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις.

Επί της ουσίας εμείς ως Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία – Πολιτών έχουμε στηρίξει πάρα τις διαφωνίες μας όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συνεργασία μας με την Κυβέρνηση σε αυτό το θέμα δεν ήταν κακή και έφερε σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Εκεί που έχουμε σοβαρές διαφωνίες με την ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι με την διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Εμείς τη βλέπουμε σαν ευκαιρία για “πράσινη μεταμόρφωση της οικονομίας “, η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ ως ευκαιρία για περισσότερο κέρδος για τους ήδη πλούσιους. Να μην περιμένει λοιπόν στήριξη ο ΔΗΣΥ στα σχέδια απορρύθμισης της κοινωνίας, καταστροφής του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και όξυνσης της κοινωνικής ανισότητας. 

Έχουν την Κυβέρνηση, έχουν κατά κανόνα και την πλειοψηφία στη Βουλή, έχουν και την ευθύνη.