Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη έρχονται σε πλήρη διάσταση σε ορισμένα σημεία με όσα ανάφερε στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο.

Προφανώς ορισμένες αλήθειες – όπως τις αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος Αναστασιάδης – κρίνονται ως υπερβολικά άβολες για να ειπωθούν δημόσια.

Για παράδειγμα, η εξαγγελία νέας κινητικότητας από τη πλευρά των Ηνωμένων Εθνών δεν συνάδει καθόλου με όσα ανάφερε ο Πρόεδρος στους Αρχηγούς των Κομμάτων πριν από λίγες μέρες. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες – για ευνόητους λόγους – ο Πρόεδρος έδωσε την εντύπωση ότι τους επόμενους μήνες δεν αναμένεται καμιά κίνηση στο κυπριακό, για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν. Μάλιστα αυτή η προεδρική διαπίστωση συνάντησε τα σχόλια ορισμένων Πολίτικων Αρχηγών, που τυγχάνει να διαφωνούν μαζί του.

Τέλος, τι να πει κανείς για την «τροφή για σκέψη» που ήταν τάχα η εισήγηση του για λιγότερες εξουσίες στην κεντρική κυβέρνηση και αποκεντρωμένη ή χαλαρή ομοσπονδία; Τι είδους τροφή για σκέψη ήταν αυτή η πρόταση, που μας υπενθύμισε ότι την κατέθεσε γραπτώς ως αντιπολίτευση από το 2010 ή όταν αυτή την «τροφή για σκέψη» φαίνεται να την έχει ήδη δοκιμάσει σε Τουρκία, Ελλάδα και Ηνωμένα Έθνη. Μόνο στον Ακιντζί ξέχασε να την σερβίρει και έχει κι αυτός τα παράπονά του.

Είπαμε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εκλεγεί για να κυβερνήσει, άλλα αυτό δεν του επιτρέπει να μας κοροϊδεύει κι από πάνω.