Στις 25/1/19 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Το δικό μας δέντρο μεγαλώνει στην καμένη γη της Αττικής» η οποία ήταν αφιερωμένη στον αδόκητο χαμό τόσων ανθρώπων και την καταστροφή τόσων περιουσιών στην Αττική, λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου 2018.

Η εκδήλωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, διεξήχθη με σκοπό την αποκατάσταση χώρου πρασίνου και παιδότοπου, καθώς όλα της τα έσοδα διατέθηκαν για να αγοραστούν δέντρα και λοιπά υλικά τα οποία θα αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση χώρου πρασίνου και παιδότοπου στην περιοχή Πευκώνας Πικερμίου στο Δήμο Ραφήνας.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, ομάδα από στελέχη και εθελοντές με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη, αναχώρησαν για την Ελλάδα μαζί με τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, δηλαδή τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαράλαμπους και τον Πρόεδρο Σωματείου Εθελοντών Σιας κ. Φίλιππο Φιλίππου, για το Δήμο Ραφήνας προκειμένου να συμμετέχουν στην δεντροφύτευση.

Η προγραμματισμένη δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:30 στον Δήμο Ραφήνας, στην παρουσία του υφυπουργού περιβάλλοντος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Γ. Δημαρά, του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου, του Δημάρχου Ραφήνας κ. Ευάγγελου Μπουρνούς και των Οικολόγων Πράσινων της Ελλάδος.