Έχουν παρέλθει δύο χρόνια από την κατάθεση των κανονισμών για την ιατρική κάνναβη και έχουν γίνει τρεις επιστροφές τους από τη Νομική Υπηρεσία στη Βουλή, την ώρα που ασθενείς φωνάζουν για την αναγκαιότητά της στις θεραπείες τους.

Είναι γεγονός πως οι κανονισμοί πρέπει να διασφαλίζουν κάποιες βασικές πρόνοιες όπως αυτές που ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης έχει καταθέσει ως προτεινόμενες και που  αφορούν την άρση του ολιγοπωλίου των δύο αδειών για καλλιέργεια κάνναβης, την άρση περιορισμού στα 30 γραμμάρια τον Mήνα ανά ασθενή αλλά και την άρση απαγόρευσης χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης σε συγκεκριμένους χώρους.  

Ταυτόχρονα όμως, μας ανησυχεί δεόντως το γεγονός της χρονικής καθυστέρησης που παρατηρείται από πλευράς της βουλής, καθώς οι συνεχείς αναβολές απλά αφήνουν ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν και χρήζουν θεραπείας με κάνναβη, να αναγκάζονται να είναι στα δίκτυα της παρανομίας επειδή το κράτος κωλυσιεργεί την εφαρμογή μίας πρακτικής  που σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ εφάρμοσαν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε να τελειώνει άμεσα το θέμα αυτό και να νομιμοποιηθεί η χρήση της ιατρικής κάνναβης. Η  Επιτροπή Υγείας της Βουλής πρέπει άμεσα να τελειώνει με το θέμα των κανονισμών για την ιατρική κάνναβη, να βεβαιωθεί ότι οι πρόνοιες σε αυτό είναι σωστές και προς το συμφέρον των ασθενών και επιτέλους να λυτρώσει τους ασθενείς που αδημονούν να τους επιτραπεί η χρήση της ιατρικής κάνναβης.