Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, απέστειλε προ ημερών επείγουσα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών με εισήγηση την απευθείας βοήθεια / χορηγία των μικρών επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας ταμείου Πράσινης Ανάκαμψης της Οικονομίας.

Ο κ. Περδίκης υπενθύμισε τις πολιτικές διακηρύξεις της Ε.Ε. για την πράσινη συμφωνία και τις πρόσφατες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της Ένωσης ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική και τεχνολογική ανάπτυξη. 

Με την πρόταση των Οικολόγων τα έσοδα από φορολογίες, τέλη και πρόστιμα που αφορούν το περιβάλλον (τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, φόρος πλαστικής σακούλας, πράσινο τέλος στους λογαριασμούς νερού κοκ)  θα συγκεντρωθούν σε ένα ταμείο για την απευθείας στήριξη μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να πετύχουν όχι μόνο την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών αλλά και την περιβαλλοντική και τεχνολογική αναβάθμιση. 

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις σε τράπεζες για την παροχή δανείων παραμένουν δύο σοβαρές διαφορές με την Κυβέρνηση και κάποιες ασάφειες. Βασικές διαφωνίες  είναι η συμμετοχή των μεγάλων επιχειρήσεων στο σχέδιο και η πρόταση για συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή στην Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θα αναμένουμε την κατάθεση του αναθεωρημένου νομοσχεδίου στη Βουλή και εκεί θα τοποθετηθούμε υποβάλλοντας τροπολογίες. Και ας αναλάβουν επιτέλους και τα κόμματα τις ευθύνες τους.

Όσον αφορά το θέμα των ενοικίων έχουμε δώσει στην Κυβέρνηση προτάσεις και εισηγήσεις με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος. Δεν απάντησε και δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να αποδεχτεί την εισήγηση για φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες που θα επιλέξουν να προβούν σε συμφωνία μείωσης του ενοικίου σε συνδυασμό με άμεση επιδότηση.

Η Κυβέρνηση άμα θέλει μπορείς να δώσεις δίκαιη λύση στο θέμα των ενοικίων.