Και επίσημα σήμερα 01 Ιουνίου η έναρξη της Β’ φάσης του ΓεΣΥ με αρχή τα  μη επείγοντα περιστατικά που χρήζουν χειρουργείου. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων έχει αποφασίσει να ενταχθεί στο ΓεΣΥ στην βάση της αναθεωρημένης πρότασης του ΟΑΥ.

Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αποφάσισαν να κάνουν την υπέρβαση και να αποδεχτούν την αναθεωρημένη πρόταση του ΟΑΥ, παρά το γεγονός ότι απείχε ουσιαστικά από το συμφωνημένο μνημόνιο συναντίληψης.

Σήμερα καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη φάση εφαρμογής του ΓεΣΥ νιώθουμε δικαίωση και ικανοποίηση. Έχουμε τουλάχιστον συμβάλει – στο μέτρο των δυνάμεων μας – σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες πιθανόν να προκύψουν από την έναρξη της Β΄ φάσης του ΓεΣΥ για να αποφευχθούν τυχόν ταλαιπωρίες για όλους τους ασθενείς.

Καλούμε τους κυβερνητικούς γιατρούς – στους οποίους οφείλουμε ευγνωμοσύνη για το έργο τους εν μέσω πανδημίας – να επιδείξουν την ίδια υπέρβαση και να καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία με τον ΟΑΥ.