Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με θέμα «Η Κύπρος απέναντι στις σύγχρονες Περιβαλλοντικές προκλήσεις» στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης.

Στη ομιλία του ο κ. Περδίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους σημαντικούς βιότοπους της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, ενώ παρουσιάστηκε και η κατάσταση των περιβαλλοντικών θεμάτων στην Κύπρο, στη βάση στατιστικών στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Σπίτι της Κύπρου για την διάλεξη παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και η κα. Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα, Συν-εκπρόσωπος Οικολόγων Πρασίνων Ελλάδας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα. Χαρούλα Καφαντάρη και Σωκράτης Φάμελλος και οι πρώην βουλευτές και υπουργοί των Οικολόγων Πράσινων κ. Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας κ. Αλέξιος Κωνσταντίνου και πλήθος φίλων του κινήματος από την Κύπρο και την Ελλάδα.  

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εισηγήσεις για τα εν λόγω ζητήματα, κλείνοντας τη βραδιά με μια εποικοδομητική συζήτηση.  Περδίκης 2Περδίκης 2Περδίκης 2