Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  καταγγέλλει την καταστροφή του άλσους πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου, που έλαβε χώρα χθες, τις πρωινές ώρες, με την κοπή περισσότερων από εξήντα πεύκων για να κατασκευαστούν στη θέση τους αθλητικές υποδομές.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Κινήματος, η θετική γνωμοδότηση των αρμοδίων -εξαιρουμένου του κοινοτάρχη, ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε συγκεκριμένες εισηγήσεις ώστε να αποφευχθεί η κοπή των πεύκων- ήταν αυτή που επέτρεψε τελικά αυτή την καταστροφή, χωρίς να εξεταστούν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Για εμάς είναι απαράδεκτη, όχι μόνο η απόφαση καταστροφής του άλσους, αλλά και το μήνυμα που τα παιδιά λαμβάνουν, πως δηλαδή μπορούμε να ισοπεδώνουμε πνεύμονες πρασίνου για να δημιουργούμε εγκαταστάσεις που περιστασιακά θα χρησιμοποιούνται. Πόσο πειστικοί μπορεί να πλέον όσοι απευθυνόμενοι στα παιδιά θα μιλήσουν ξανά για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος; Τι θα τους πουν όταν θα γιορτάζουν την ημέρα του δέντρου;

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού