Δήλωση κ. Αλεξίας Σακαδάκη, Βοηθός Γεν. Γραμματέας ΓΥ.Κ.Ο.

Η Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για το θάνατο του 14χρονου που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για αναλγησία από πλευράς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας. Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ τα δικαιώματα του Παιδιού δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κράτος.

Από την άλλη, στην έκθεση της η Επίτροπος αναφέρεται στην στήριξη που βρήκε ο Στυλιανός από το Υπουργείο Παιδείας, τους δασκάλους, εκπαιδευτικούς συμβούλους και ψυχολόγους, που στάθηκαν δίπλα στο αγόρι σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν το κενό που άφηναν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Αυτό αναδεικνύει ότι υπάρχουν δάσκαλοι/καθηγητές που επιτελούν ένα αξιοσέβαστο λειτούργημα και αναλαμβάνουν ένα βαρυσήμαντο ρόλο στη ζωή των μαθητών και μαθητριών μας.

Η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥ.Κ.Ο.) αναμένει ότι τα αποτελέσματα της έκθεσης της Επιτρόπου θα αξιοποιηθούν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι καιρός να αποδοθούν ευθύνες. Αναμένουμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει δράση για την βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών και την στελέχωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι ακόμα μια έκθεση που θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.